Повернутися до звичайного режиму

80-ті роковини трагедії. Пам'ять жертв Бабиного Яру - однієї з найжорстокіших трагедій людства ХХ сторіччя в Україні вшановують 29 вересня.

29 вересня – 80-ті роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941 року). Ця трагічна дата є символом “Голокосту від куль” і символом нацистської політики знищення людей в Україні, цьогоріч вона відзначається відповідно до постанови Верховної Ради України від 16.12.2020 № 1092-IX", - ідеться у повідомленні.

Бабин Яр – це некрополь для більш ніж 100 тисяч цивільних громадян – як дорослих, так і дітей та людей старшого віку, військовополонених. Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводилися військовими і поліцією окупаційної нацистської влади.

Нацрада наголошує, що 29 вересня українські телевізійні і радіоканали повинні припинити трансляцію комедійних фільмів, гумористичних передач, музичних кліпів, реклами та повідомлень, що містять аудіовізуальну інформацію гумористичного характеру.

У середу, 29 вересня, в усіх українських закладах загальної середньої освіти відбудеться Національний урок до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

Захід проводитиметься спільними зусиллями МОН та Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» з метою формування історичної правди про події Голокосту.

Національний урок пам’яті покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення громадян до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя.

Кiлькiсть переглядiв: 11

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.